Cartofi umpluţi cu carne tocată – probabil nu ați mâncat așa ceva până acum

Cartofii sunt una dintre mâncărurile ușor de preparat, mai ales când sunt umpluți cu un amestec gustos de carne de vită macră și broccoli, plus smântână cu grăsime redusă și brânză Cheddar.

Adăugați o salată de murături și veți avea o masă sănătoasă și consistentă.

Ingrediente pentru 4 porții:

• 4 cartofi de culoare roșie medii
• 250g carne de vită tocat
• 1 broccoli, tocat fin
• 1 cană de apă
• 1 cană de brânză Cheddar cu conținut redus de grăsimi
• ½ cană de smântână cu conținut redus de grăsimi
• ½ lingurita de sare
• ¼ linguriță de piper proaspăt măcinat
• 3 cepe verzi, tăiate felii

Cum se prepară?

1. Înțepați cartofii peste tot cu o furculiță. Așezați-i în cuptorul încins și gătiți-i pe Mediu, întorcându-i o dată sau de două ori, până când cartofii sunt moi, aproximativ 20 de minute. (Sau puteți utiliza cuptorul cu microunde cu setările pentru cartofi și gătiți-i conform instrucțiunilor producătorului.)

2. Între timp, carnea macră se prăjește într-o tigaie mare pe foc mediu, amestecând continuu, aproximativ 3 minute. Transferați-o într-un castron mare după ce este gata. Măriți flacăra, adăugați broccoli și apă în tigaie, acoperiți și gătiți până începe să fiarbă, după 4 sau 5 minute. Scurgeți broccoli și adăugați-l peste carne.

3. Îndepărtați cu grijă capacele cartofilor, obținând astfel un mic bol; Păstrați capacele pentru o altă utilizare. Scoateți interiorul într-un bol mediu. Puneți ”bolurile” din cartofi într-un vas mic pentru copt. Adăugați ½ cești Cheddar, smântână, sare și piper la bolul cu miezul de cartofi și pasați cu o furculiță sau cu o presă pentru piure de cartofi. Adăugați ceapa și amestecul de cartofi la broccoli și carne; Se amestecă pentru a se combina.

Citeste si  Pancakes

4. Împărțiți uniform amestecul de cartofi în cochiliile de cartofi iar cu restul de jumătate de cupă de brânză puneti-o peste capacele de cartofi. După ce ați încins cuptorul puneți tava înăuntru și așteptați până brânza este topită, de la 2 până la 4 minute.

Varianta vegetariană: înlocuiți carnea de vită cu un înlocuitor pe bază de soia sau nu mai puneți carnea de vită și creșteți cantitatea de broccoli la 1/2 cupă și brânza la 1/4 căni.