Mașina de făcut pâine cu convecție versus mașina de făcut pâine clasică – Care este diferența?

Întrebarea simplă „Care este diferența dintre mașina de făcut pâine cu convecție și cea clasică? ‘ conduce inevitabil la o altă întrebare: „Care este mai bună ?’.

În acest ghid veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie despre aceste tipuri de mașini de făcut pâine, cât și despre avantajele și dezavantajele acestora, precum și cel mai simplu mod de a determina ce tip de aparat de făcut pâine se potrivește mai bine necesităților voastre.

Prin ce se diferențiază o mașină de făcut pâine cu convecție de un model clasic?

O mașină de făcut pâine cu convecție este un tip de aparat de fabricare a pâinii mai nou, care vine cu toate caracteristicile unei mașini clasice de făcut pâine, dar include o caracteristică suplimentară.

Această caracteristică suplimentară este sursa de căldură. Într-o mașină obișnuită de făcut pâine, sursa de căldură este staționară, iar căldura radiază de la un element de încălzire poziționat în partea de jos a aparatului. În cazul unei mașini de făcut pâine cu convecție, un ventilator circulă aerul fierbinte prin tot aparatul, în mod uniform.

Întrucât este o caracteristică mai nouă, aceste mașini de făcut pâine vin și cu alte  îmbunătățiri tehnologice, precum: diversitate de programe, funcții și sisteme multiple. De asemenea, mașina de făcut pâine cu convecție poate fi transformată într-o mașină clasică de făcut pâine prin oprirea ventilatorului.

Care sunt caracteristicile unei mașini clasice de făcut pâine?

O mașină obișnuită de făcut pâine este un aparat care nu are încălzire prin convecție, ci se bazează exclusiv pe elementele de încălzire instalate în interiorul aparatului.

Dacă sunteți în căutarea unui simplu aparat de făcut pâine, care să își facă treaba corect și nu aveți nevoie de cerințe suplimentare, atunci vă recomandăm cu tărie o mașină de făcut pâine obișnuită. Este simplă, fiabilă și vine cu un preț mult mai accesibil.

Dacă doriți un aparat de făcut pâine cu adevărat avansat, este o idee mai bună să investiți bani într-o mașină de făcut pâine cu convecție, deoarece oferă rezultate mai bune și are caracteristici tehnologice mult mai bune și mai avansate, dar și prețul este mult mai ridicat.

Avantaje și dezavantaje

Avantaje

Cea mai mare diferență este modul în care funcționează aceste două tipuri de mașini de făcut pâine.

Mașinile de făcut pâine cu convecție pot fi mai eficiente, deoarece ventilatorul permite circularea uniformă a aerului cald în interiorul aparatului, în loc să se bazeze exclusiv pe elementele de încălzire pentru a-și îndeplini scopul.

Nu numai că mașina de făcut pâine cu convecție poate produce rezultate mult mai bune într-o perioadă mult mai scurtă, dar poate contribui la obținerea unei texturi, a crustei și a unei culori mai bune ale pâinii.

Citeste si  CUM SE FACE LAPTELE DE MIGDALE. CEA MAI SIMPLĂ REȚETĂ

Mașinile de făcut pâine cu convecție prezintă aproape întotdeauna o funcție de menținere la cald. Este puțin mai greu să găsim o mașină obișnuită de pâine cu funcția menținere la cald, dar nu este imposibil.

Una dintre cele mai mari diferențe între aceste două tipuri de mașini de făcut pâine este numărul de setări / opțiuni preinstalate. Mașinile de făcut pâine cu convecție oferă mult mai multe presetări decât cele obișnuite.

Printre cele mai întâlnite opțiuni preinstalate se numără crearea unei game largi de aluaturi pe lângă cel de pâine, precum: cozonac, gogoși, pizza, paste, chec, etc., dar și alimente, precum: gem sau orez.

Mașinile de făcut pâine cu convecție permit gătirea uniformă și rapidă, deoarece temperatura rămâne consistentă, în timp ce mașinile convenționale pot avea buzunare de aer mai cald sau, dimpotrivă, zone reci.

Dezavantaje

De cele mai multe ori, mașinile de făcut pâine cu convecție sunt puțin mai voluminoase decât cele obișnuite, dar producătorii creează modele unice care să fie un pic mai compacte.

Gătirea prin convecție poate face ca exteriorul unei prăjituri sau unei pâini să se coacă – și să crească – mai repede decât mijlocul. Întreaga prăjitură s-ar putea usca înainte să crească așa cum ar trebui. Cel mai bine este să opriți ventilatoarele și să treceți la coacerea convențională pentru o prăjitură sau pentru o pâine care trebuie să se gătească uniform.

Ce aparat de făcut pâine ar trebui să achiziționați?

În funcție de nevoile și de gusturile dumneavoastră, va trebui să luați în considerare câteva aspecte înainte de a lua o decizie finală.

  • Numărul de funcții preinstalate – menținere la cald, programare întârziată
  • Număr de programe – există și programe speciale, precum programul special de coacere fără gluten.
  • Durabilitate și compactitate
  • Dimensiunea pâinii
  • Opțiunile temporizatorului
  • Accesorii incluse – palete pentru malaxare, accesoriu coacere baghete
  • Brand și model
  • Caracteristici suplimentare – nivele de rumenire
  • Ușurință în utilizare

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere, indiferent de tipul de mașină de făcut pâine pe care o doriți.

Rate this post