(P) Remediază problemele digestive cu produse apicole


Majoritatea oamenilor se confruntă cu afecțiuni digestive, cauzate în general de excesele alimentare, de combinația neinspirată a alimentelor, dar și de stresul de zi cu zi. Dacă te numeri și tu printre ei, află cum poți remedia problemele gastrointestinale folosind produse apicole.

Tulburările digestive au manifestări neplăcute și uneori dureroase, precum stare generală proastă, grețuri, vărsături, senzație de plenitudine, balonare, arsuri gastrice, reflux gastric, dureri de cap, câteodată chiar și amețeli, constipație sau diaree. 

În majoritatea cazurilor, aceste probleme de digestie nu sunt grave, apar brusc și au o durată relativ redusă. Însă dacă suferi în mod frecvent de unul sau mai multe dintre simptomele enumerate mai sus, acest lucru poate fi un semn de alarmă. În acest caz, este imperativă luarea unor măsuri corespunzătoare.

Se impune astfel modificarea stilului de viață sau consultarea unui medic specialist, dar există și remedii simple care pot fi aplicate la domiciliu pentru ușurarea disconfortului. Singure sau asociate cu alte medicamente, produsele apicole se dovedesc a fi adjuvante de nădejde în tratarea unui număr considerabil de afecțiuni ale aparatului digestiv. 

La baza utilizării lor stau proprietățile lor antioxidante, antiinflamatoare, imunogene și analgezice ce ajută la îmbunătățirea stării generale de sănătate a organismului, la creșterea nivelului de energie, la întărirea sistemului imunitar și la stimularea metabolismului. 

Vorbim astfel despre compoziții naturale complexe din punct de vedere nutrițional, cu un conținut bogat în vitamine (complexul de vitamine B: B1, B2, B3, B5, B6, B12, vitaminele A, C, D, E, F, H, K, PP), oligoelemente și minerale (calciu, fier, potasiu, magneziu, zinc, sulf, cupru, siliciu, iod, seleniu, titan, fosfor, clor, mangan).

Cu siguranță, primul aliment la care se gândește toată lumea când vorbim despre produse apicole este mierea, acest izvor de sănătate recunoscut pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului. 

Mulți dintre noi o consumăm cu lămâie atunci când suntem răciți și ne doare gâtul, o folosim în loc de zahăr, pe post de îndulcitor, sau o consumăm la micul dejun pentru un plus de energie. Dar mierea este excelentă în tratarea diferitelor probleme digestive deoarece conține bacterii bune care ajută la echilibrarea florei intestinale. 

Glucidele și oligoelementele din miere facilitează absorbția și transportul elementelor nutritive din alimentație, ușurând astfel metabolismul. Mai mult, ajută la creșterea bacteriilor intestinale bune care sunt direct responsabile pentru imunitatea digestivă, dar și pentru cea generală, mențin un tranzit intestinal optim și contribuie activ la eliminarea toxinelor din corp.

Citeste si  MICI DE CASĂ – REȚETA AUTENTICĂ

Un alt produs apicol recomandat în tratamentul afecțiunilor digestive, în special a balonării, enterocolitelor și diferitelor forme de colițe, polenul de albine se comportă ca un reglator al funcției intestinale, stimulând o digestie sănătoasă. 

Este recomandat în special persoanelor care suferă de afecțiuni hepatice și afecțiuni ale tubului digestiv, asigurând o bună funcționare a ficatului și contribuind la detoxifierea organismului.

Din același registru, dar cu o valoare terapeutică și antibiotică de trei ori mai mare decât cea a polenului și derivat din acesta, păstura de albine este un aliat excelent în procesul de detoxifiere, având efect hepatoprotector și antioxidant.

Este recomandată în tratarea unor afecțiuni digestive precum: constipație cronică, enterocolite, colite de fermentație, tranzit intestinal dereglat, boli ale colonului, dar și persoanelor care suferă de anemie, imunitate scăzută sau probleme ale circulației sanguine.

Nu în ultimul rând, lăptișorul de matcă, cu al său conținut bogat în substanțe hrănitoare, este un produs apicol remarcabil și un remediu natural ce ajută la prevenția mai multor afecțiuni, de la probleme cutanate, la boli degenerative ale creierului și disfuncții ale sistemului digestiv.

Atunci când este folosit ca supliment alimentar, lăptișorul de matcă are capacitatea de a regla activitatea aparatului digestiv prin efectul de regenerator al mucoasei tractului digestiv. Scade nivelul acidității gastrice și poate îmbunătăți pofta de mâncare în cazul unui apetit scăzut.

A fost demonstrat faptul că acidul 10-hidroxi-2-decanoic, substanță care se găsește în mod natural doar în lăptișorul de matcă pur, poate elimina cele mai puternice bacterii asociate cu gastroenterita și poate preveni și ameliora ulcerul duodenal.

Produsele apicole naturale au atâtea beneficii încât sunt folosite din cele mai vechi timpuri pentru întărirea sistemului imunitar, detoxifierea organismului, încetinirea procesului de îmbătrânire, prevenirea și tratarea diverselor afecțiuni. De aceea includerea lor în dieta zilnică este mereu o idee bună. Mai ales dacă vrei să beneficiezi de o digestie mai bună și un tranzit intestinal optim. 

Începe să consumi regulat produse apicole, fie miere de albine, păstură, polen sau lăptișor de matcă, și bucură-te de sănătate și vitalitate!

Rate this post