
Uneori sărim peste micul dejun, deși e cea mai importantă masă a zilei. Ar trebui să ne caculăm timpul astfel încât, dimineața, să mâncăm puțin. Și nu orice, de dragul de a nu ieși din casă cu stomacul gol. Ne-am interesat și am aflat ce înseamnă un mic dejun sănătos, care să fie și sățios, să te ajute să îți menții greutatea și frumusețea.
Ce trebuie să conțină un mic dejun sănătos?
Micul dejun este o parte importantă a luptei noastre anti-îmbătrânire, a unei diete echilibrate și sănătoase.
Astfel, mic dejunul ideal ar trebui să conțină:
- Proteine slabe, care te îți ofere senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Proteinele slabe se găsesc în nuci și alune, pește și carne de pui, dar și în pâine sau legume.
- Fibre sănătoase, pe care le puteți lua din cereale integrale, fructe sau legume, preferabil crude
- Grăsime sănătoasă, care să aducă un aport de colesterol bun.
De exemplu, pentru un mic dejun rapid și sănătos, poți picura ulei de măsline pe o felie de pâine integrală, prăjită, peste care poți arunca niște felii de roșii și busuioc. Sau îți poți face o tartină cu sardine sau somon afumat. La final, pe post de… desert la micul dejun, poți mânca un pahar cu iarut grecesc în care să pui o mână de nuci și fructe uscate.
Dacă îți plac ouăle, poți mânca un ou fiert tare, pe care să-l feliezi și să-ți faci un sendviș cu o felie de pâine prăjită și niște felii de castravete.