Tipuri de apa de mare

“Apa este lichidul incolor care ne permite sa vedem culorile curcubeului. Apa nu are forma, dar ea da forma tuturor lucrurilor si fiintelor. Are milioane de ani, insa, cu toate acestea ea poate sa se regenereze permanent. Ea se afla la baza inceputului si sfarsitului fiecarui ciclu de viata si de istorie. Apa asigura un schimb constant intre Pamant si toate celalalte planete din univers. Fiecare picatura este un microcosmos al universului, purtand informatii din timpuri stravechi si din lumi, pe care noi, de cele mai multe ori, nu putem sa le intelegem inca. Ea apare ca lichid, sub forma de vapori sau in stare solida. Ea se afla pretutindeni si in orice. Apa detine cheia sanatatii noastre si de asemenea noi detinem cheia sanatatii apei. “

Rene Quinton si apa de mare, originea vietii!

Rene Quinton este un biolog francez, nascut in 1867. El a aratat analogia dintre plasma sanguina unama si apa de mare, mediul in care a aparut viata pe Pamant. Folosind plasma pe care a dezvoltat-o si care acum ii poarta numele, a salvat mii de copii bolnavi in Franta si Egypt.

Rene Quinton a studiat biologia generala si comparata, ceea ce l-a stimulat sa-si formuleze cele trei legi ale constantei.

In primul rand, legea constantei termice initiale, care explica faptul ca viata a aparut pe Pamant la o anumita temperatura si ca este constanta in ciuda tuturor variatiilor cosmice.

In al doilea rand, legea constantei acvatice dicteaza ca cele mai joase si mai avansate organisme isi au originea din mediul acvatic.

In cele din urma, permanenta marina afirma ca mediul acvatic in care a avut loc viata a fost un mediu marin.

Conform acestei legi, viata a avut intotdeauna tendinta de a pastra celulele care alcatuiesc toate vietuitoarele intr-un mediu cu compozitie de apa de mare, ca la originea vietii.

Quinton a ilustrat aceasta lege cu urmatoarea afirmatie: „Fiecare organism viu este un adevarat acvariu marin in care celulele vii din conditiile acvatice originale continua sa traiasca”.

De-a lungul timpului compozitia apei de mare s-a schimbat mult. In primele zile de viata pe pamant, concentratia de saruri minerale din oceane era de 9 g/litru.

Astazi are o medie de 33 g/litru si ajunge la 330 g/litru in Marea Moarta.Cresterea concentratiei de saruri minerale in mari și oceane se explica prin eroziune si formarea continentelor.

Tipuri de apa de mare pentru igiena nazala

1.Apa de mare izotonica -are aceeasi concentratie de saruri ca si celulele din corpul uman, se poate folosi zilnic pentru igiena nazala.

Citeste si  Ce vinuri punem pe masa de Paște?

2.Apa de mare hipertonica -are concentratie mai mare de saruri, se foloseste in cazul in care nasul este plin de secretii si este infundat. Avand o concentratie mai mare de saruri, apa de mare hipertonica extrage secretiile din mucoasa nazala si acestea sunt mult mai usor eliminate.

3. Apa de mare izotonicaimbogatita cu mangan -se foloseste in cazul alergiilor,rinita alergica, acesta desfunda nasul fara a da dependenta.

4. Apa de mare hipertonica cu adaos de cupru -se foloseste pentru descongestionarea mucoasei nazale in cazul racelilor, rinofaringitelor, sinuzitelor. Are si efect de limitare a riscului de suprainfectii in sfera ORL.

Apa de mare izotonica si hypertonica pentru uz intern

Plasma Quinton contine toate mineralele necesare pentru buna functionare si regenerarea celulelor noastre, iar datorita biodisponibilitatii ionice a elementelor sale constitutive, reuseste sa redea sistemului celular echilibrul si vitalitatea.

Plasma Quinton Hypertonic – este forma originala, cu 30g saruri la litru.

Plasma Quinton Izotonic – este obtinuta prin dilutia formei hipertonice cu 3 parti de apa pura, pentru a obtine un „ser fiziologic” cu 9g saruri la litru, similara cu concentratia electrolitica a plasmei sangvine.

De cele mai multe ori, cantitatea de energie necesara pentru absorbtia, asimilarea si eliminarea unui produs nutritiv este mai mare decat energia obtinuta din produsul in sine. Cele mai multe suplimente alimentare au o putere scazuta de absorbtie, lasand organismului sarcina de a elimina elementele neasimilate, sarcina care ulterior cauzeaza deshidratare si acidifiaza interiorul corpului (intestinul, ficatul si rinichii).

Pe de alta parte, Plasma Quinton izotonizata este absorbita de intestin prin difuzie pasiva. Deoarece materialul organic si mineral a fost digerat in prealabil de catre zooplancton, el nu necesita o digestie activa, caci are deja cuplajul de aminoacizi necesar traversarii barierei hemato-encefalice.

De asemenea, similitudinile intre sange si apa de mare/ocean permit o regenerare celulara completa si induc o stare de vitalitate si echilibru.

Rate this post