Ești pasionată de stilul clasic britanic Chesterfield?

Amenajările moderne sunt fermecătoare, inedite şi oferă numeroase opțiuni când vine vorba de exprimare a ideilor, însă trebuie să recunoaştem că nu sunt la fel de sofisticate precum stilul clasic.

Cel mai reprezentativ dintre stilurile de amenajare rămâne stilul britanic Chesterfield, caracterizat prin bun gust, fiind etalon pentru rafinament.

Canapeaua Chesterfield nu este un simplu element de mobilier, ea reprezintă cu adevărat o istorie în epoca designului interior. De-a lungul timpului această piesă de mobilier a devenit populară în lumea întreagă, ajungând simbolul rafinamentului și luxului unei locuințe.

Trecând peste secole de istorie, canapeaua Chesterfield a rămas o referință în amenajările interioare de lux.

Denumirea acestei canapele vine de la contele Philips Stanhope din Chesterfiend, cel care a folosit-o pentru prima dată în locuința sa, între anii 1694 și 1773.

Care sunt caracteristicile stilului clasic britanic Chesterfield?

Stilul britanic clasic Chesterfield oferă şarm şi eleganță sufrageriei, ba chiar se poate spune că prin expresivitatea şi personalitatea puternică a pieselor cucereşte. Locuinţele amenajate în jurul acestui concept sunt elegante, totodată fermecătoare şi confortabile. 

Corpurile ce oferă personalitate acestora sunt canapelele, fotoliile şi scaunele de dining realizate întotdeauna din materiale de înaltă calitate, expresive cu texturi fine ce se evidenţiază datorită nasturilor şi butonilor poziţionaţi în formă de romb. Acestea sunt extrem de comode oferind utilizatorilor spaţiu valoros pentru odihnă, relaxare şi socializare. Canapelele şi fotoliile, fie că sunt realizate pe suport din lemn păstrând liniile clasice, fie că îmbină elementele metalice moderne cu texturile şi designul specific sunt impunătoare şi încarcă în mod plăcut cu personalitatea lor puternică.

Stilul britanic Chesterfield nu este unul banal sau monoton, ci mai degrabă unul extrem de versatil. Soluțiile propuse de cei ce creează astfel de piese sunt variate şi numeroase, astfel că se găsesc corpuri potrivite pentru orice preferință. Există varietate atât pe parte de dimensiuni şi coloristică cât şi pe parte de texturi, însă tot mobilierul păstrează designul robust specific. Pot fi selectate canapele şi fotolii în culori neutre, realizate din țesături moi, plăcute la atingere, ce contribuie la desăvârşirea unui ambient clasic vibrant în living, însă pot fi selectate şi variantele îmbrăcate în piele naturală şi piele ecologică în culori puternice sau neutre, ce înnobilează un spațiu clasic autentic. Încăperile amenajate în stil Chesterfield pot fi desăvârşite cu ajutorul decoraţiunilor. Statuetele din lemn masiv sau bronz antichizat, ghivecele cu plante naturale sau suporturile pentru cărți elegante sunt doar câteva elemente ce contribuie la crearea unui spaţiu autentic.

Citeste si  Dieta sanatoasa cu tarate de grau - Ieftina si satioasa, numai buna de tinut imediat dupa sarbatori

Cum poţi amenaja un living în stil elegant Chesterfield?

Cum am precizat canapelele şi fotoliile decorate cu nasturi şi butoni în formă de romb sunt corpuri reprezentative pentru acest stil. Pot fi integrate atât în livingurile mari şi spaţioase cât şi în cele mici, compacte. Este drept pentru a beneficia de aspectul wow este important să se selecteze piese potrivite. Dacă în cazul locuinţelor mari există numeroase opţiuni, putând fi montate canapele mari şi fotolii robuste, îmbrăcate în piele neagră, roşie, maro sau muştar, în cazul încăperilor vorbim de selectarea unor piese compacte. O canapea chesterfield, compactă de două locuri şi două fotolii cu detalii metalice, acoperite de ţesături plăcute la atingere în culori vibrante – muştar, verde, turcoaz, gri, albastru  – pot crea un ambient distins.

Dacă îţi doreşti să spargi monotonia, poţi alege să foloseşti huse canapele Chesterfield, cu ajutorul cărora măreşti durata de viaţă a piesei şi totodată beneficiezi de varietate estetică. Poţi alege o canapea cu o nuanţă neutră, ușor de întreținut, însă având la îndemâna huse în culori vibrante poţi schimba oricând cromatică fără a afecta stilul clasic Chesterfield pe care îl apreciezi. 

Rate this post