Descoperă cel mai bun vin pentru spaghete

Vinul, accesoriul care aduce magia în bucătărie.

O combinație intenționată a vinurilor este una dintre cele mai bune modalități de a eleva un fel de mâncare. În bucătăria italiană, un pahar de vin bun este aproape o necesitate! Atunci când vrei să te rasfeți pe tine sau să impresionezi la o cină cu prietenii, cadoul ideal pentru tine sau ei este o sticlă bună de vin. Cum pastele dar și vinurile sunt un simbol al italiei, aromele și combinațiile acestora variază  în rețete și diversitate în funcție de zona de proveniență.

Adevărul este că asocierea diverselor tipuri de paste cu vaste sortimente de vin diferă de la un continent la altul și chiar de la o cultură la alta, iar căutarea unei combinații perfecte este o călătorie cel puțin interesantă. Gustul personal și natura evenimentului unde este servit oferă vinului o versatilitate ce i-a adus deja renume.

Folosit încă din antichitate pentru a răsfăța simțurile și văzut adesea ca medicament pentru trup și suflet, vinul are o legatură aparte cu gastronomia și o degustare de vinuri a devenit în zilele noastre un eveniment de sine stătător. Legende, mituri și un buchet de arome visătoare ne-au încântat multe simțuri și i-au adus faimă vinului. Iar dacă ești un fan al pastelor italiene autentice și vrei să-ți îmbunătățești experiența culinară, diversitatea site-ului nostru îți va prezenta un nou univers de inspirație.

Pinot Noir de exemplu, este cunoscut pentru nuanțele sale bogate, pământești. Profunzimea tonurilor din acest vin îl face partenerul perfect pentru preparate cu paste pe bază de roșii, cum ar fi o marinară clasică cu chiftele sau un sos consistent și parfumat de roșii. Un vin foarte versatil, el se asortează perfect și cu sosurile tradiționale pesto, iar într-un ton mai fructat se potrivește bine cu un sos cremos. Cuvée Prestige Brut este un vin alb spumant obținut din struguri Glera și Pinot Noir, cultivați și recoltați exclusiv manual – un vin uscat, dar parfumat, cu note citrice și de un roz diafan cu tente rubinii. Menține un stil elegant și rafinat fiind ideal pentru a fi savurat în zilele toride de vară alături de o cină ușoară.

Un alt vin roșu fabulos este Merlot, acesta este fructat și neted. Dulceața sa este un adaos perfect pentru orice sos pe bază de roșii. Cel mai bine este să evitați pastele cremoase atunci când aveți un Merlot, deși un vin de tip Orgno este perfect cu mâncăruri la grătar, vânat și feluri de mâncare cu paste și sosuri bogate. De un roșu pasional în sclipiri de rubin, Orgno este un vin plăcut catifelat. Are note de fructe roșii coapte, trufă și lemn dulce, un Merlot bogat, dar echilibrat. Se poate savura și precum digestiv la sfârșitul mesei, însoțit de un trabuc.

Un Cabernet Sauvignon fin se asortează bine cu aproape orice mâncare. Există o mulțime de tipuri diferite de vin, așa că veți dori să acordați atenție nuanțelor și aromelor subtile. Cafeaua, cedrul, cireșele negre și vanilia sunt toate arome proeminente într-un Cabernet Sauvignon. Este posibil ca anumite tipuri să aibă o aromă pronunțată de fructe cu sâmburi. Cabernet Sauvignon este un vin bogat în tanin, care se asortează bine cu sosul de roșii acid datorită durității sale. O asociere de succes a acestui vin este de paste cu sos cremos de roșii și busuioc. Quattro Passi Appassimento Rosso Veneto are o culoare roșie intensă, cu note fructate învăluitoare. Perfect cu carne roșie, rață, brânzeturi îmbătrânite și mâncăruri picante. Așadar dacă pastele picante erau alegerea ta, Quattro Passi, acest campion al Villa degli Olmi, trebuie măcar încercat.

Citeste si  Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan

Demne de amintit mai sunt și Gaurasi Falerno del Massico Rosso – unde aroma persistentă de fructe roșii, cireșe amare și prune dau o notă de eleganță și îl fac alegerea ideală alături de paste, vită sau miel; Salbanello – un alt vin premiat recomandat alături de gustări apetisante și tradiționale mediteraneene, pizza, bruschete sau paste. O uniune de excepție între delicatețea soiului de struguri Malbec și intensitatea bogată a celor Cabernet; Pinot Grigio Delle Venezie – se asortează perfect cu paste, supe creme, legume și fructe de mare. Punctează note citrice evidente într-un gust captivant și cu un echilibru bun.

În speranța că v-am trezit interesul asupra varietății oferite, vă lăsăm pe voi să explorați mai bine site-ul și să descoperiți noi aventuri culinare. Iar dacă erai în căutare de puțină inspirație  cu miros de tradiție nu uita să încerci și sosurile noastre de paste pentru o experiență a simțurilor desăvârșită.

Un vechi toast englezesc spune: „Să fie dragostea noastră ca un vin bun, să crească mai puternic odată cu vârsta.”; iar precum dragostea, un vin bun trebuie savurat și apreciat în toate formele și aromele lui. Consumul moderat de vin aduce atât beneficii corpului, cât și minții, dar și un strop de magie în bucătărie. „Dragostea trece prin stomac” se spune, iar de această dată putem spune cu tărie că vinul merge bine atât ca tratament pentru inimi frânte, cât și element central al unei cine romantice perfecte.

Deci? Tu ce vin ai ales pentru spaghetele tale preferate? Care este ocazia pe care o sărbătorești și mai ales combinația favorită de paste cu vin?

Rate this post