Pizza care te cucerește de la prima gustare

Probabil cel mai popular fel de mâncare din lume, pizza a cucerit rând pe rând toate continentele. Astfel, cu greu ai putea crede că în ziua de azi mai există vreo persoană care să nu fi auzit măcar de acest preparat delicios.

Pizza modernă își are originile pe însoritele meleaguri din Napoli și era destinată populației sărace, dar aceasta se întâmpla cu vreo patru veacuri în urmă. Cu timpul, acest fel de mâncare a evoluat prin multitudinea de toppinguri adăugate, luând naștere o mare varietate de sortimente de pizza. Și totuși, celebritatea actuală le-o datorăm soldaților americani care au „importat“ această mâncare la revenirea în țară din cel de-al doilea Război Mondial.

Astăzi, pizza a ajuns să fie identificată drept un tip de fast food și este, automat, asociată cu o mâncare mai puțin sănătoasă. Însă această vină trebuie pusă exclusiv pe seama americanilor care au popularizat-o excesiv. Însă o pizza tradițională este un preparat autentic realizat după reguli stricte, iar de acest lucru se ține cont, în primul rând, la Mamma Mia. Iar aici, slavă Domnului, ai de unde alege, dintre cele 30 de sortimente create pe toate gusturile, chiar și ale celor vegetarieni. În plus, cele patru noi preparate și-au câștigat deja foarte mulți fani. Și totuși, ce mare lucru, când există atât de multe?!

Da, ce-i drept, există zeci de pizzerii care au „moșit“ o mare varietate de sortimente, însă în goana de a livra cât mai multe comenzi, cele mai multe au abdicat de la acele reguli stricte privind pregătirea ei. Însă nu același lucru se întâmplă la Mamma Mia, unde sunt respectate normele obținerii unei pizza adevărate.

Aluatul italian are un rol copleșitor asupra gustului general și va face diferența dintre o pizza Iași cu gust bun și una cu gust nemaipomenit. De aceea, este preparat cu maximă atenție din cele mai potrivite ingrediente. Cât despre mixul de brânzeturi folosit, putem spune că este marcă înregistrată. Și aceasta deoarece e „mare brânză“ să descoperi proporțiile optime de cașcaval și mozzarella pentru a obține consistența și savoarea perfecte la topire. Iar celelalte toppingurile folosite sunt de cea mai bună calitate, atent alese de către bucătari profesionişti.

Citeste si  Ești pasionată de stilul clasic britanic Chesterfield?

Și dacă vrei să-ți pui la treabă imaginația și creativitatea în arta culinară, te sfătuim să folosești cu încredere opțiunea Pizza Creată. Astfel, ai ocazia de a desăvârși o pizza Margherita cu toppingurile care îți sunt pe plac. Ai putea avea o surpriză nemaipomenită, cine știe? Iar acest lucru e posibil fie că mergi într-unul din restaurantele Mamma Mia ori dacă vei comanda pentru acasă sau la birou.

Atunci când vrei să-ți răsfeți simțurile olfactive și gustative, îți recomandăm să mânânci o pizza făcută „pe bune“, ca la mama ei, în Italia. Nici nu încape îndoială că te va cuceri de la prima gustare, însă această misiune va fi facilitată de contactul vizual. Și, oricât de bine crescut ai fi, știut fiind că nu e frumos să te holbezi, nu îți vei mai lua privirea de la gustoasa pizza – aproape că o mânânci din priviri. Iar la final, mai mult ca sigur vei exclama un „mamma mia“ cu un neaoș accent napolitan.

Rate this post