(P) Cum alegi tipul de cuptor de pizza pentru afacerea ta?


În ultimii ani, tot mai mulți proprietari de afacere adoptă pizza în meniul lor sau deschid de la zero o pizzerie, pentru că oamenii iubesc acest fel de mâncare și îl comandă destul de des în țara noastră. Pizzeria poate fi o investiție avantajoasă dacă gândești afacerea foarte bine de la bun început și îți faci un plan de afacere sustenabil, alegând cel mai potrivit cuptor pizza pentru clienții tăi.

Iată mai jos câțiva pași esențiali dacă te gândeșți să deschizi o pizzerie:

  • Alege o locație care să fie cât mai vizibilă, cu văd bun, cu locuri de parcare în apropiere și unde nu există prea multe alte pizzerii sau restaurante în zonă.
  • Fă-ți un plan de afacere cât mai realist, pe termen scurt, mediu și lung. Ia în calcul analiza pieței, echipa de management și marketing, parteneriate etc.
  • Alege modelul de afacere pe care dorești să îl adopți: restaurant, pizza la drum, livrări la domiciliu etc.
  • Creează propria ta rețetă de succes pentru pizza. Fii original, folosește doar ingrediente proaspete și autentice, observă apetitul și preferințele potențialilor clienți.
  • Gândește-te la metode de fidelizare și apreciere a clienților tăi și încurajează-i să te recomande.
  • Angajează personal calificat și cu experiență, dar dornic de învățare și creativ.
  • Asigura-te că ai capital pentru afacerea ta sau găsește un investitor sau o bancă de la care să te poți împrumuta cu un credit.
  • Alege-ți echipamentul cel mai bun echipament pentru pizza ca să poți face o pizza de calitate: cuptor pizza, echipamente frigorifice, ustensile, farfurii, cutii de pizza, tăietor de pizza, aparate de preparare a aluatului, tocătoare etc.

Dacă nu te gândești să deschizi o pizzerie, dar vrei să adaugi pizza în meniul tău de restaurant sau bistro, trebuie să alegi echipamentele necesare pentru pizza, care să se potrivească nevoilor tale.

Ce cuptor de pizza să alegi pentru afacerea ta?

Există patru tipuri de cuptor pizza (cuptor cu punte pentru pizza, cuptor transportor pentru pizza, cuptor de convecție și cuptor din cărămidă pentru pizza), însă nu toate ți se potrivesc ție și clienților tăi. Trebuie să iei în calcul mărimea afacerii tale și câte pizza trebuie să produci, de cât spațiu dispui în bucătărie, ce formă de pizza vrei și de bugetul disponibil pentru acest aspect.

Citeste si  Cum afumam carnea? Cea mai buna metoda pentru afumaturi pentru Craciun

Cuptor pizza electric sau cuptor pizza pe gaz?

În afară de cuptorul de pizza din cărămidă, cuptoarele pot fi electrice sau pe gaz și le poți alege în funcție de specificul activității și de utilitățile pe care le ai disponibile la locația ta. De exemplu, dacă te gândeșți să deschizi o pizzerie mobilă sau ai o producție limitată de pizza, un cuptor pizza electric este cel mai potrivit. În schimb, dacă ai o pizzerie în centrul orașului și ai nevoie de o capacitate de producție medie spre mare, cel mai potrivit este un cuptor de pizza pe gaz.

Cuptorul din cărămidă se face, de obicei, să încapă în spațiul pe care îl ai la dispoziție. Acestea reprezintă atracția locației, așa că se pune accentul pe culoare, pe tipul de cărămidă ales și pe elemente care să iasă în evidență. De multe ori, acestea ocupă mai mult spațiu în bucătărie față de celelalte tipuri de cuptoare, însă au un rol important în semnătura pizzeriei sau restaurantului respectiv. Acestea se pot crea de la podea până în tavan, undeva unde clienții să poată vedea toată acțiunea’: cum se adaugă pizza și se coace în cuptor, îmbiind clienții cu mirosul și zgomotul specific de cuptor pe lemne.

Dacă ești preocupat de buget și de a folosi spațiul din bucătărie într-un mod inteligent, alege ceea ce ți se potrivește: fie un cuptor pizza electric, fie unul pe gaz, indiferent de modelul pe care îl alegi. Noi îți oferim o gamă completă de cuptoare pentru pizza, de capacitate redusă sau ridicată, simple, rotative, combi etc. 

Venim în sprijinul clienților cu proiectare 3D a spațiului, pentru a observa dacă echipamentele alese sunt cele potrivite și oferim consultanță pentru o planificare smart în ceea ce privește achiziția de echipamente, montajul și amplasarea acestora într-un mod strategic în locația ta.

Rate this post