Omega 3 – acizii grași necesari pe tot parcursul vieții

Profesor la Universitatea Dakota de Sud, prof. dr. William S. Harris a publicat prima sa cercetare în 1980, despre efectele uleiului de somon asupra lipidelor serice, iar până în prezent a realizat peste 260 de studii, împreună cu echipa pe care o conduce în compania OmegaQuant.

Cheia, spune prof. dr. William S. Harris, este să tratăm acizii Omega-3 drept ceea ce sunt, nutrienţi esenţiali, nu medicamente pe care le administrăm atunci când boala s-a declanşat deja. Deci, ca să ne bucurăm de beneficii, este recomandat să consumăm produse sau suplimente pe bază de acizi graşi Omega-3 de-a lungul întregii vieţi, din pântec şi până în mormânt.

Inima, creierul, încheieturile şi vederea beneficiază cel mai mult de pe urma acizilor graşi Omega-3. Un consum corespunzător reduce inflamaţia articulaţiilor, riscul de infarct şi demenţă, ajută la dezvoltarea cognitivă a bebeluşilor şi în afecţiuni precum sindromul ochiului uscat sau degenerescenţa maculară.

Multe decenii am consumat alimente fără grăsimi, gândind că e bine pentru sănătatea noastră să consumăm cât mai puține grăsimi. Asta din cauză că mulți dintre noi au învățat că dacă consumăm mai puține grăsimi sau chiar deloc vom avea sănătate. Mulți asociază în continuare alimentația săracă în grăsimi cu reducerea greutății corporale, cu diminuarea riscului de boli cardio-vasculare, trăind astfel o viață mai sănătoasă.

Dar ce se întâmplă, dacă, în principiu, e bine pentru dumneavoastră să consumați anumite grăsimi?

Triglyceridele saturate, nesaturate și polinesaturate sunt grăsimile cele mai întâlnite în corpul nostru, ca și în alimentația noastră și sunt constituite în cea mai mare parte din așa-numiți acizi grași.

Studii actuale demonstrează – grăsimea nu este aceeași cu grăsimile.

Să observăm mai exact diferitele tipuri de grăsimi și să explicăm în ce măsură consumul de grăsimi adecvate, prin alimentație, poate îmbunătăți starea sănătății dumneavoastră.

Cum știu, care grăsimi sunt bune pentru mine?

Cheia unei alimentații sănătoase este alegerea alimentelor care au un conținut ridicat de grăsimi „bune”și reducerea consumului de alimente care au un conținut ridicat de grăsimi „rele”.

Acizii grași nesaturați sau polinesaturați sunt clasificați adesea ca fiind „grăsimi bune”. Aceștia conțin acizi grași „esențiali”, pe care corpul nostru nu-i poate produce singur. Ceea ce înseamnă că trebuie să-i luăm din alimentația noastră sau din suplimentele alimentare. Aceste grăsimi sunt la fel de importante pentru menținerea și îmbunătățirea sănătății noastre.

Acizii grași saturați sau acizii grași transformați, dimpotrivă, fac parte din rândul grăsimilor „rele”. Acestea, cum a fost demonstrat, măresc riscul apariției diverselor boli, prin creșterea continuă a colesterolului dăunător și scăderea, în același timp a celui protector.

Nu este vorba așadar doar de cât consumăm, ci și despre cum arață repartizarea acestor acizi grași. Cu cât consumăm mai mult Omega-3, cu atât mai puțin Omega-6 este la dispoziția țesuturilor noastre.

Echilibrul corect se referă la relația dintre acizii grași Omega-6 și Omega-3. Prin dezechilibrul dintre cei doi acizi grași apar și problemele. Un aport prea mare de Omega-6 și unul prea redus de Omega-3 (acizii grași EPA și DHA) provoacă dezechilibrul.

Citeste si  Descoperă cel mai bun vin pentru spaghete

O dată cu evoluția omenirii s-a schimbat și alimentația noastră zilnică. Strămoșii noștri consumau Omega-6 și Omega-3 în cantități aproximativ egale, în caz ideal în raport de 1:1. În ziua de azi, omul obișnuit consumă mari cantități de Omega-6 din uleiurile vegetale și alimentele moderne, prelucrate; în schimb, abia consumă alimente cu procent mare de Omega-3 (acizii grași DHA și EPA), cum ar fi pește și alimente tradiționale provenite din regnul vegetal. De aici dezechilibrul din zilele noastre.

Un studiu efectuat în anul 2017 a evidențiat că numai 26% dintre cele 17 țări europene analizate își asigurau aportul alimentar zilnic recomandat de acizi grasi omega-3. În acest context, suplimentele alimentare cu omega-3 pot constitui o opțiune viabila în vederea creșterii aportului zilnic. În general, recomandările specialiștilor vizează modificarea stilului alimentar și introducerea în dietă a alimentelor bogate în acizi grași omega-3.

Omega 3 Balance de la Aunity este un ulei de pește natural, provenit 100% din pește de captură cu adaos de ulei de măsline extravirgin, vitamina E naturală, vitamina D3 și ulei de lămâie pentru a îmbunătăți gustul.
Reglează și menține nivelul de Omega 3, precum și echilibrul dintre Omega 6 și Omega 3 din organism, dar protejează și tensiunea arterială, inima, creierul, ochii, mușchii și sistemul imunitar.
Efectul pozitiv poate fi constatat deja prin înghiţirea zilnică a 250 mg EPA şi DHA. A consuma o lingură de ulei OMEGA 3 echilibru de la Aunity zilnic înseamnă a primi 2618 mg de acizi grași omega-3!

Pentru a anihila toate ideile preconcepute legate de gust, în uleiul nostru de pește am adus îmbunătățiri– ulei de măsline fin, extravirgin și ulei de lămâie.

Gustul este atât de delicat, încât dumneavoastră sau copiii dumneavoastră puteți lua uleiul fără probleme direct cu lingura sau poate fi adăugat în mâncare fără ca aceasta să primească un gust neplăcut.
Puteți să adăugați uleiul nostru chiar și în aluatul de prăjitură sau în înghețată, fără ca cineva să realizeze acest lucru.
Calitatea este excepțională, datorită mirosului și gustului. Gustați, nu veți fi dezamăgiți!

Prin consumarea unei linguri cu OMEGA3 BALANCE obțineți 2618 mg de acizi grași Omega-3!

Efectul pozitiv se poate constata deja prin consumarea zilnică de 250 de mg EPA și DHA.

Aflați mai multe despre uleiul de pește OMEGA 3 BALANCE aici, pe pagina de Facebook Sanos sau pe sanos.ro

Rate this post