Cum alegi un vin potrivit pentru o masă festivă?

La ce trebuie să fii atent, atunci când alegi un vin pentru o masă festivă? De ce trebuie să ții cont atunci când faci această alegere? Iată mai multe informații!

Este deja binecunoscut că arta vinului și arta culinară se împletesc într-o experiență multi senzorială deosebită atunci când combinațiile sunt corecte. Vinul, aceasta băutură fascinantă, vine în atâtea forme și gusturi, încât fiecare sticlă se potrivește unei ocazii sau unui preparat și ar fi păcat să nu vă bucurați de atâtea și atâtea combinații inedite.

 Luați în considerare vinurile care merg bine cu fiecare fel atunci când pregătiți o masă. Începeți cu vinuri mai ușoare și mergeți până la vinuri mai grele și mai închise, ca regulă generală. Albul este primul, urmat de purpuriu, iar cel mai dulce este păstrat pentru final. Vinurile de desert ar trebui să fie cel puțin la fel de dulci ca și mâncarea cu care sunt servite. O potrivire bună de vin, contrastează sau complimentează de obicei ingredientul vedetă al preparatului. Peștele și vinul alb merg bine pentru că ambele sunt băuturi ușoare. Similar cu felul în care vinurile roșii pline se potrivesc bine cu carne roșie consistentă. Aromele secundare ale unui fel de mâncare, care provin din componente precum condimente, ierburi, sosuri și grăsimi, nu trebuie neglijate, deoarece pot fi accentuate și completate de vinul pe care îl alegeți. 

În ceea ce privește tipul de eveniment, am ales câteva variante și combinații care nu ar trebui ratate. De exemplu, achiziționarea unei sticle de vin care datează din anul nunții dvs. ar fi interesantă pentru a sărbători o piatră de hotar precum aniversarea nunții. Dacă sărbătoarea este servită cu alimente mai grele, cum ar fi carnea roșie, începeți cu un vin crocant care vă crește pofta de mâncare. Serviți vinuri mai bogate precum un vin roșu italian împreună cu masa principală. Dimpotrivă, dacă mâncarea servită este mai ușoară, sari peste vinul crocant și mergeți către un vin alb alături de mâncare. 

După ce v-ați hotărât asupra felurilor de mâncare pe care le veți servi la petrecere, luați în considerare ce băutură se potrivește cel mai bine cu fiecare fel. Savoarea vinului trebuie să sporească, nu să copleșească, savoarea preparatului. Șampania ar trebui să fie asortată cu mâncăruri acide precum pui la grătar, crustacee și stridii de la raw bar, chipsuri prăjite crocante, legume murate etc. Bucătăria asiatică, mezelurile, aperitivele pe bază de fructe etc. se potrivesc bine cu prosecco. Serviți vin dulce rafinat cu produse de patiserie. 

Citeste si  Dieta sanatoasa cu tarate de grau - Ieftina si satioasa, numai buna de tinut imediat dupa sarbatori

Vinul și romantismul merg bine împreună. La o întâlnire, totuși, alegeți-vă vinul cu grijă pentru că nimeni nu vrea să înceapă să vorbească în timp ce este amețit de la vin. Începeți cu un pahar spumat, cum ar fi Prosecco, sau niște vin alb sec, în timp ce vă angajați într-o conversație interesantă. Aceste aperitive vă pot crește foamea, prelungind timpul de care aveți nevoie pentru a vorbi înainte de a fi în stare de euforie. Alege vinuri crocante precum Riesling, care se potrivesc bine cu alimente picante, dacă masa ta este picantă. Un Riesling tânăr este alegerea perfectă pentru o primă întâlnire datorită aromelor florale puternice și aromei excepțional de dulce. Rămâneți la selecțiile de vin roșu dacă comandați o masă de carne mai grea. 

Cei mai mulți oameni se gândesc în mod natural la bere pentru a combina cu mâncare la grătar atunci când se gândesc la asta. Faptul că există mai multe vinuri care se potrivesc bine cu mâncarea la grătar te poate surprinde. La următoarea petrecere în aer liber, gânditi-vă să serviți vin invitaților tăi și vedeți dacă sunt plăcut surprinși de cât de bine se asortează cu bucătăria la grătar. Vinurile roșii se potrivesc în general destul de bine cu carnea la grătar. 

De ce? Se datorează faptului că aroma și conținutul substanțial de grăsime al cărnii vor contracara taninul din vinul roșu. Pentru grătarul de porc, folosiți frecvent sosuri și arome dulci, picante, afumate și picante.

Cu siguranță, vinul este o băutură fascinantă care se potrivește în orice ocazie. Există mai multe secrete prin care să vă asigurați că ați făcut combinațiile cele mai bune: să încercați mereu lucruri și gusturi noi, să citiți etichetele și recomandările producătorului, să nu vă limitați la un singur soi de strugure care vă place. Orice cunoscător de vin știe că lumea aromelor vinului este un teritoriu nesfârșit cu noi și noi lucruri de descoperit.

Și dacă vrei să găsești acel vin potrivit pentru tine, vinoitalia.ro îți este alături!

Rate this post