Accesorii pentru yerba mate, o necesitate pentru orice iubitor al infuziei exotice

Yerba mate este băutura preferată de multe milioane de oameni din întreaga lume. Acest fapt nu ar trebui să surprindă în niciun fel, deoarece băutura obținută din holtei paraguayene, pe lângă gustul său excelent, are și multe proprietăți benefice care detronează cafeaua din toate punctele de vedere.

Din acest motiv, popularitatea yerba mate este în continuă creștere și, în consecință, la fel și accesoriile necesare pentru prepararea sa corectă. În acest articol, ne vom concentra în primul rând pe cea mai importantă bază a oricărui iubitor de yerba mate, bombilla, precum și pe alte accesorii utile.

Bombilla – baza pentru consumul confortabil de yerba

Dacă începeți să vă interesați de yerba și de tot ceea ce este asociat cu ea, cu siguranță sunteți familiarizați și cu paiele distinctive prin care se bea această băutură paraguayană. Ei bine, acestea nu sunt absolut deloc paie obișnuite, deoarece bombilla este parte integrantă a preparării și consumului de yerba.

Bombilla este un pai metalic, dar construcția sa este ușor diferită de paiul tradițional pe care îl cunoașteți, de exemplu, din baruri sau restaurante. Caracteristica principală a bombilla este că este realizată în întregime din metal. Datorită acestui fapt, nu reacționează cu berea și rămâne complet neutră față de aceasta. Al doilea element important al bombilla este vârful său distinctiv, care seamănă oarecum cu o lingură cu strecurătoare.

Designul său specific este menit să filtreze infuzia de zațul de yerba, astfel încât doar yerba aromată să ajungă în gură și nu un amestec de băutură și zaț. Orice iubitor de yerba ar trebui să aibă cel puțin două bombillas în colecția sa.

Citeste si  Desert prajitura frageda cu mere

De ce sunt atât de utile accesoriile Yerba mate?

Accesoriile pentru yerba mate sunt un echipament esențial pentru orice amator al băuturii de hulpavă paraguayană. Cele mai frecvent achiziționate accesorii sunt:

  • Tampoane Calabash,
  • găleți speciale din lemn pentru uscare,
  • curățătoare Bombilla,
  • Termometru pentru a arăta temperatura băuturii.

Acestea sunt, bineînțeles, doar câteva dintre accesoriile și gadgeturile pentru yerba mate. Este demn de remarcat faptul că, pe măsură ce popularitatea acestei băuturi paraguayene continuă să crească, la fel se întâmplă și cu numărul și disponibilitatea diferitelor gadgeturi pentru yerba mate. Tocmai de aceea, dacă vă place yerba, ar trebui să navigați în mod regulat pe web și în magazinele online pentru yerba și accesorii pentru yerba. Un exemplu excelent de astfel de magazin online popular și de renume este poyerbowani.co.uk. Acolo veți găsi nu numai multe tipuri diferite de yerba, ci și numeroase accesorii pentru prepararea și consumul acesteia. La urma urmei, yerba înseamnă bucurie și energie, așa că merită sărbătorită!

5/5 - (2 votes)