2018 Zodia Cainelui in Zodiacul Chinezesc – Personalitatea, Banii, Munca, Afacerile

Legenda zodiacului chinezesc

În folclorul chinezesc există o legendă care explică apariția zodicului chinezesc. Buddha, înainte să părăsească această lume, a convocat toate animalele de pe pământ, dar numai douăsprezece au venit pentru a-și lua rămas bun. Pentru a le răsplăti pe cele care s-au prezentat înaintea lui, Buddha a hotărât ca fiecare an din calendar să poarte numele unuia dintre ele, în ordinea sosirii lor.

Astrologie chinezească
A 11-a zodie

Zodia ta chinezească este Câine dacă ești născut(ă) în anul chinezesc al Câinelui.

Câinele este a unsprezecea zodie (al 11-lea animal) din ciclul zodiacului chinezesc:

  • Ramura terestră (animalul): xu
  • Wu Xing (elementul): tu (pamânt)
  • Polaritatea: Yang
  • Anotimpul: toamna
  • Luna: octombrie
  • Zodia corespunzătoare din astrologia occidentală: Balanță

Personalitatea Câinelui din zodiacul chinezesc

Câinele este prin excelență un prieten de nădejde. Este loial și devotat, blând și înțelegător.

Filozofia de viață a Câinelui este materialistă și se bazează pe un deosebit simț etic. Are un fler ieșit din comun, iar când vede o nedreptate se zbârlește tot. Este foarte îndârjit împotriva necinstei și a asupririi. Nu este bine să te pui cu el, mizând pe proverbul “Câinele care latră, nu mușcă”, pentru că nu este valabil și la el: pe cât de răsunător latră, pe atât de amarnic mușcă.

Câinele este combativ și cinic din fire. După el, pesimistul nu este decât un optimist bine informat. Nimic nu-l surprinde, nici măcar scenariile cele mai sumbre. Nu prea crede în bunătatea oamenilor și, în general, nu are încredere în necunoscuți. Cu toate acestea, dacă ai reușit să îi cucerești inima, Câinele îți va deveni un prieten de nădejde.

Îi place să se miște în aer liber, în afara aglomerărilor urbane. Seara, nimic nu-i face mai mare plăcere decât să stea lângă focul din cămin, cu o carte în brațe.

Filozof și realist, Câinele nu-și imaginează că poate schimba lumea. Pentru a se feri de dezamăgiri, își alege cu grijă prietenii, după ce i-a verificat cu atenție. În cercul lui închis, în care domnește afecțiunea, Câinele este în sfârșit el însuși: un tovarăș excentric și haios.

Personalitatea Câinelui este influențată și de ascendentul chinezesc (zodia secundară), care depinde de ora nașterii.

Câinele: banii, munca, afacerile

Câinele este corect și conștiincios. Chiar dacă nu muncește cu pasiune, este constant și energic.

Citeste si  Obrăjori de vită: reţetă Cormin Tudoran

Este un tip realist. Datorită “mirosului” său fin, este mereu la curent cu tot ce se întâmplă. De regulă, Câinele “pune răul înainte”, ceea ce îl face să treacă drept un pesimist notoriu. Pentru el, însă, important este să prevadă problemele din timp și să fie pregătit să le înfrunte.

Câinele este altruist și devotat. Pune interesele comunității mai presus de interesul propriu, iar această atitudine îi asigură prietenia celor din jur. Este omul potrivit în justiție, în învățământ și în orice activitate pe tărâm social.

Când vine vorba de bani, Câinele se îngrozește numai la gândul că ar putea fi sărac. Nu pentru că ar fi ahtiat după bani sau dornic de lux, ci pentru că dorește să asigure bunăstarea și fericirea familiei sale.

Chiar dacă nu prea are stofă de afacerist, are fler la afacerile bune. Dacă i se propune un târg cinstit, se pricepe să negocieze și apoi să conducă afacerea într-un mod profitabil. Dacă nu, preferă să strângă cureaua decât să intre în afaceri necurate.

Zodia Câine în dragoste și relații

Câinele este fidel prin excelență.

De cele mai multe ori, Câinele va avea mult de căutat până să își găsească partenerul potrivit. Dar nu se dă bătut și, prin perseverență, își va găsi dragostea.

Câinele știe cum să se facă iubit. Este sincer, tandru, fidel și generos. O copleșește pe persoana iubită cu cadouri și îi “linge mâinile”. Un familist prin excelență! În plus, fiind cam pesimist din fire, nu se asteaptă la mare lucru și adesea are parte de surprize plăcute.

Pentru a-l seduce, partenerul trebuie să știe să îl mângâie (dar nu în răspăr!) și să-i vorbească despre iubirea eternă pe care i-o va purta.